Perspektiva

Svaka organizacija čije poslovanje uključuje računare ima potrebu za osobom koja bi obavljala poslove održavanja infrastrukture. Iako u skoro svakoj firmi postoji potreba za takvom uslugom, način na koji se odgovara na takvu potrebu nije uvek isti, i ne podrazumeva uvek zaposlenje administratora.

Kada mreža nije pod velikim opterećenjem, uglavnom u malim organizacijama, i ne postoji  potreba za zaposlenjem internog IT inženjera, za ovaj posao se obično delegira neko od zaposlenih iz kompanije, čija je glavna odgovornost neko drugo zaduženje.

Ovo je vrlo često začetak  pozicije administratora u nekoj kompaniji, jer neretko osoba kojoj je poverena mreža počinje da uživa u poslu održavanja infrastrukture više nego u svom primarnom zaduženju.

S obzirom na to da administratori uživaju u izazovu rešavanja problema, napredak u karijeri se uglavnom svodi na unapređivanje tehničkih znanja.

Detaljnije informacije o perspektivi administratora i našem uticaju na vašu karijeru možete pročitati na sledećim stranicama: