Kako instalirati Windows Server 2016 Essentials

Kako instalirati Windows Server 2016 Essentials

Windows Server Essentials (ranije poznata kao Windows Small Business Server ili SBS) je integrisani server paket Microsoft-a, dizajniran da upravlja mrežnom infrastrukturom malih i srednjih preduzeća koja imaju više od 25 korisnika ili 50 uređaja. Sa Windows Server 2012, Microsoft je počeo sa razvojem Essentials izdanja, a najnovija verzija je Windows server 2016 Essentials.

Hardverska infrastruktura i proces instalacije su identični ostalim u Windows Server 2016 ediciji, ali post-konfiguracioni zadaci su drugačiji od Standard i Datacentar edicije. U ovom postu ću vam pokazati kako da podesite WindoWs Server Essentials 2016.

Proces instalacije je jednostavan. Samo pratite čarobnjak.

Nemojte zaboraviti, Windows Server Essentials je zamena za Windows SBS i najlakši način da ga konfigurišete je kroz wizard. Potrebno je da unesete sve važne informacije, podatke o kompaniji, naziv domena, naziv servera, admin nalog i lozinka i wizard će završiti instalaciju. Obratite pažnju, IP adresu morate da namestite ručno jer vas za IP konfiguraciju wizard sam neće pitati.

A sada možete da počnete da koristite Windows Server 2016 Essentials.